ΕπικοινωνίαΗ απομαγνητοφώνηση των κηρυγμάτων έχει ξεκινήσει με την παρότρυνση του ίδιου του γέροντα.
Όμως ο ίδιος δεν ασχολείται προσωπικά με τo παρόν ιστολόγιο, με το οποίο έχουν ασχοληθεί προς το παρόν επτά πνευματικά παιδιά του ή και πνευματικοί του φίλοι. Με την ηχητική επεξεργασία των ηχογραφήσεων και την επιμέλεια της έκδοσής των σε CD, ασχολούνται και άλλοι πνευματικοί αδελφοί, χωρίς την συμβολή των οποίων δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε και στο παρόν έργο.Ευπρόσδεκτη κάθε παρατήρηση και διόρθωση σε τυχόν ορθογραφικές και συντακτικές παραλήψεις και λάθη,
πρόταση βελτίωσης,
καθώς και οποιαδήποτε προσφορά βοήθειας, όπως π.χ.
την (και φιλολογική) επεξεργασία των κειμένων,
τον πολυτονισμό τους,
την μετάφρασή τους σε ξένη γλώσσα,
την περεταίρω απομαγνητοφώνηση κτλ.


Τα κηρύγματα του πατρός Στεφάνου, χωρίζονται σε δυό κατηγορίες, τα "πρωινά" και τα "βραδινά".

- Τα "πρωινά" κατά κανόνα έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας ή άλλης εορτής ή άλλης ακολουθίας όπως π.χ. Χαιρετισμοί και Μεγάλη Εβδομάδα.
Η διάρκειά τους είναι περίπου 10-35 λεπτά της ώρας, - τα περισσότερα έχουν διάρκεια λίγο κάτω από 20 λεπτά. Τα κηρύγματα αυτά, εκδίδονται σε κασέτες και CD (AUDIO), τα οποία βρίσκει κανείς στο μικρό γραφείο της Αγίας Βαρβάρας.
Επειδή σε κάθε CD χωρούν περισσότερα του ενός κηρύγματα, γι' αυτό και το κάθε κήρυγμα έχει και ένα γράμμα επιπλέον του αριθμού, π.χ. στο CD 215 υπάρχουν τα τρία κηρύγματα, τα 215-α, 215-β και 215-γ.

- Τα "βραδινά" έχουν γίνει στα πλαίσια κύκλων μελέτης και είναι περίπου ωριαίας διάρκειας. Αυτά λόγω της μεγαλύτερης διάρκειάς των, χωρούν κάθε φορά ένα σε κάθε CD, και γι' αυτό δεν έχουν δεύτερο αριθμό - γράμμα.
Στα 1-27 εξ' αυτών στηρίζεται το βιβλίο "Γνώσις και Βίωμα της Ορθοδόξου Πίστεως",
ενώ στα 28-78 το βιβλίο "Εμπειρίες κατά τη Θεία Λειτουργία".

- Υπάρχουν και λίγα κηρύγματα που δεν ακολουθούν μία από τις παραπάνω αριθμήσεις, και έχουν γίνει εκτός του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας, π.χ. στην Πάτρα ή στο Αγρίνιο. Μερικά έχουν φτάσει σε μας και από άλλες ιστοσελίδες.

Στους τίτλους των κηρυγμάτων, ακολουθούμε τους τίτλους των CD.

Και μια παρατήρηση :
Δυστυχώς τα σημεία στίξεως δεν επαρκούν να αποδώσουν στο γραπτό κείμενο
με ακρίβεια τον χρωματισμό της φωνής του ομιλούντος.
Ζητάμε λοιπόν την κατανόησή των αναγνωστών για τις ατέλειες που εμφανίζονται στο γραπτό κείμενο.

Μπορείτε να ακούσετε και να κατεβάσετε όλα τα ηχητικά αρχεία (mp3) στη διεύθυνση https://goo.gl/7tgECs