Δε μπορούμε να ζήσουμε δίχως Θεό

Τι θα κάνομε εμείς εδώ οι Έλληνες Ορθόδοξοι που θέλουμε να τα διαλύσουμε όλα; Και την εκκλησία και τον μοναχισμό, και τους ιερείς και τους επισκόπους! Και βρίσκονται οι άθεοι πολιτικοί μας, οι οποίοι θέλουν να τα διαλύσουν τα πάντα! Τους ακούτε πιστεύω και τους βλέπετε στις οθόνες των τηλεοράσεων.
«Φοβάμαι» λέγει ο άγιος γέροντας αυτός, «ότι υπάρχει μια καλά οργανωμένη προσπάθεια, κατά της εκκλησίας και του Αγίου Όρους. Τόσο κακό έκαμε η εκκλησία σ’ αυτόν το τόπο; Έγιναν δηλώσεις ότι ακόμα και αν είναι νόμιμες οι ανταλλαγές, θα πρέπει να παρθούν από τις Ιερές Μονές όλα τα κτήματα και όλα τα ακίνητα. Δηλαδή τι; Επιστρέφομε σε αρπαγές άλλων καιρών; Το ρίχνομε δηλαδή στο πλιάτσικο που έκανε τότε ο Γερμανός βασιλιάς Όθων στην Ελλάδα; Σε κείνη την εποχή πρέπει να επιστρέψουμε; Κρίμα που λεγόμαστε Έλληνες Ορθόδοξοι. Δεν υπάρχουν νόμοι; Κράτος; Δικαίωμα περιουσίας και κυριότητος; Γίνετε ένας συναγωνισμός, ποιος θα μας κτυπήσει πιο σκληρά!
...
Η εκκλησία δεν φοβάται το μαρτύριο. Πολεμάται εδώ και δυό χιλιάδες χρόνια. Το Άγιον Όρος μπορεί να ζήσει και δίχως περιουσία - και ας τα πάρουν όλα, - ο κόσμος όμως ολόκληρος, μαζί με την Ελλάδα, δεν μπορεί να ζήσει δίχως Εκκλησία. Δε μπορούμε να ζήσουμε δίχως Θεό.

http://agia-varvara.blogspot.com/2008/10/blog-post.html