ΚΑΘΕ ΝΑΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ!

Ο Αποστολικός Πατήρ Ερμάς στο βιβλίο του πού λέγεται "ΠΟΙΜΗΝ", μας αφηγείται μία οπτασία, την οποία είδε ο ίδιος.
Έξι νεαρά παλικάρια, πού βοηθούνται όμως και από πολλούς άλλους, χτίζουν όλοι μαζί έναν τεράστιο πύργο πάνω στα νερά μιας μεγάλης, περίεργης λίμνης. Το χτίσιμο του πύργου γίνεται μόνο από πέτρες, αλλά είναι τόσο τέλειο, ώστε δεν διακρίνονται οι αρμοί, τα χωρίσματα ή οι ενώσεις της μιας πέτρας με την άλλη.
Τότε παρουσιάζεται ή επιβλητική μορφή μιας σεβαστής Κυρίας, πού λέει στον Αποστολικό Πατέρα Ερμά:
-- 'Ο πύργος, πού βλέπεις να χτίζεται, είμαι εγώ, ή Εκκλησία, χτίζεται επάνω στα νερά, γιατί ή ζωή μας, ή ψυχή μας, σώθηκε και θα σώζεται πάντοτε με τα νερά του Αγίου Βαπτίσματος, αφού μέσα από το Άγιο Βάπτισμα περνά ή σωστική Χάρις, πού απορρέει από τη Σταυρική Θυσία του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Όποιος βαπτίζεται, συμμετέχει στην τριήμερο Ταφή και Άνάστασι του Κυρίου.
Οι έξι νεαροί είναι άγιοι Άγγελοι. οι πέτρες είναι οι Απόστολοι και οι διάδοχοι των Αποστόλων, εσείς, οι Αποστολικοί Πατέρες και οι διάδοχοι σας, δηλαδή οι Επίσκοποι, οι Πρεσβύτεροι και οι Διάκονοι όλων των αιώνων μέχρι της συντέλειας, πού έζησαν και θα ζήσουν σεμνά και ορθά, πού υπηρέτησαν με πίστη πολλή τον ευαγγελικό λόγο και διηκόνησαν με αγάπη και φόβο το λαό του Θεού. Άλλοι ζουν ακόμα, άλλοι έχουν κοιμηθή και θα 'ρθουν κι άλλοι, κι άλλοι, κι άλλοι... μέχρι της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού.
Οι πάντες και τα πάντα είχαν αρμονία, μεταξύ τους ήσαν σύμφωνοι και ειρήνευαν...
Και ή μεγαλόπρεπος σεβαστή Κυρία, δηλαδή ή Εκκλησία, ρώτησε: "Έως πότε;" Έως πότε, δηλαδή, θα υπάρχει αυτή ή αρμονία και ή συμφωνία μεταξύ τους;
Και εξαφανίστηκε.
Το θείον όραμα του Αγίου Έρμά χάθηκε και ο Αποστολικός Πατήρ συνήλθε.
1. Ποιμήν του Ερμά, όρασις γ, ΒΕΠΕΣ τ. 3, σελ. 43

ΒΙΒΛ. ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. Π.ΣΤΕΦ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

http://apantaortodoxias.blogspot.com/2009/11/blog-post_08.html